Čtvrtek, 25 dubna, 2024

Tepelná izolácia chladiarní a mraziarní

V chladiacich a mraziacich skladoch a halách je potrebné udržiavať stálu teplotu. Tá závisí od produktov a surovín, ktoré sa v sklade nachádzajú. V prípade ovocia a zeleniny by mala byť teplota v interiéri v plusových hodnotách. Aby mäsové výrobky zostali čerstvé čo najdlhšie, je potrebné skladovať ich pri teplote približne 2 °C. V prípade potreby je možné v skladoch dosiahnuť aj mínusové teploty.

Chladenie týchto priestorov zabezpečujú chladiarenské zariadenia. Aby chladný vzduch zostal v interiéri je však potrebná aj kvalitná tepelná izolácia, ktorá by bránila únikom chladného vzduchu a zbytočným tepelným prestupom. Súčasťou izolácie sú sendvičové panely a chladiarenské dvere. Vďaka izolácii je možné v priestoroch dosiahnuť  a udržať teploty od +8 °C až po -35 °C.

Sendvičové panely

Sendvičové panely sú tvorené z izolačného jadra a kovového opláštenia. Izolačnú vrstvu PUR panelov tvorí polyuretánová pena, zatiaľ čo pri PIR paneloch ide o polyizokyanurátovú penu. Izolačné vlastnosti týchto panelov závisia práve od hrúbky spomínaného jadra. Tá sa najčastejšie pohybuje v rozmedzí od 40 do 240 milimetrov. Hrúbku, rovnako ako šírku a dĺžku, je možné prispôsobiť požiadavkám klienta.

Sendvičové panely poskytujú okrem účinnej izolácie aj jednoduchú údržbu a keďže disponujú skrytím spojom, neusádzajú sa v nich baktérie a nečistoty. PUR panelyPIR panely spĺňajú tiež vysoké hygienické štandardy, vďaka čomu je možné v chladiacich boxoch a halách skladovať aj potraviny a liečivá.

Related articles

Comments

--- reklama ---PR článek